top of page

Case Study

-Converted Sunroom in Co. Roscommon

Like many homes in Ireland, a sun room / conservatory was added to this bungalow off the main kitchen.  The structure consisted of glass windows all round with polycarbonate roof and single door.  The client was unsatisfied with the room as it was too hot in Summer and freezing cold in Winter making it unusable for most of the year.  

With a limited budget and short timeframe, the client wanted to use the existing footprint but to make the room warmer and a more functional space for the family to enjoy all year round.  

The Project

We dismantled the existing structure and with a limited budget, we re-purposed the windows and door.  We built up block walls in three points to hold a new timber roof with two velux windows to let in as much natural light as possible.  The walls and ceiling were insulated with wool and 6 in cozy board.  

We also built a window seat with shelving surround to make as much use as the space in terms of storage and functionality.  

IMG-2049.jpg
IMG-2050.jpg

What the Client had to say

"We are absolutely thrilled with the results.  From a damp, cold conservatory to a warm, cosy extension to our kitchen that can be used all year round, it has really added to the value of our home.  Neilan Construction did a fantastic job, they stuck to the budget and timeline set out from our initial meeting.  I found them to be very conscientious and took care of every little detail right down to the clean up of the site at the end of the project.  Would highly recommend".  Mary Healy, Roscommon 

sunroom reno.jpg
bottom of page